Reportatge
Patrimonis | Viure. La dieta mediterrània
2022 | 30min

INFORMACIÓ

A 'Patrimonis' ens aproximem a una manera de viure, de compartir i entendre la vida. És també la mirada atenta al territori, als productes de proximitat i a la gent que en té cura i els procura. Un cant a la vida i a una manera de viure. Parlem de la dieta mediterrània, i per fer-ho ens endinsem en l'ofici de pescador, de la mà del patró Albert Domingo, i d'un xef que treballa amb molt respecte i originalitat els productes de la terra: Quim Casellas, del restaurant Casamar. Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Cristina Jolonch, periodista gastronòmica de La Vanguardia; i l'expert en dieta mediterrània, el Doctor Ramón Estruch, reflexionen sobre com és aquest estil de vida, què el conforma i quins patrons el configuren. També ens apropem a la vinya de la mà del productor de vins Josep Maria Albet i Noya i el sommelier del restaurant Casamar, Alex Peiró. L'oli, és probablement, l'element més distintiu de la dieta mediterrània, i és per això que visitem la Masia Can Viver de Bigues i Riells, però també anem a conèixer la productora d'avellanes Mercè Rubirola.

'Patrimonis' és una docusèrie sobre els elements que conformen l'essència cultural i social de Catalunya.